Το Ιράν υπόσχεται να τιμωρήσει τους 'μισθοφόρους' που βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις

Το Ιράν υπόσχεται να τιμωρήσει τους 'μισθοφόρους' που βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις

Το Ιράν θα επιβάλει σκληρή τιμωρία στους "μισθοφόρους" που συνελήφθησαν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και τα βίαια επεισόδια που κλονίζουν τη χώρα, μετά την αύξηση των τιμών της βενζίνης, προειδοποίησε σήμερα ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης. Επικαλούμενο αξιωματικούς της αστυνομίας, το πρακτορείο ειδήσεων Fars επιβεβαίωσε σήμερα ότι "180 υποκινητές των πρόσφατων ταραχών αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν".


"Η απάντησή μας θα είναι μετά βεβαιότητας ανάλογη της βιαιότητάς τους" δήλωσε ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Τεχεράνη.

"Εχουμε συλλάβει όλους τους λακέδες και τους μισθοφόρους και έχουν ξεκάθαρα ομολογήσει ότι ενήργησαν στην υπηρεσία της Αμερικής και, Θεού θέλοντος, το δικαστικό σύστημα της χώρας θα τους επιβάλει τις αυστηρότερες τιμωρίες" συμπλήρωσε. Ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους στο κίνημα διαμαρτυρίας είναι δύσκολο να καθοριστεί.

Την Τρίτη, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο για "περισσότερες από 1.000" συλλήψεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE