Αναχαιτίστηκε υποβρύχιο στην Ισπανία που πιστεύεται ότι μετέφερε 'ουσίες'

Αναχαιτίστηκε υποβρύχιο στην Ισπανία που πιστεύεται ότι μετέφερε 'ουσίες'

Οι ισπανικές αρχές αναχαίτισαν υποβρύχιο το οποίο υποπτεύονται πως μετέφερε ναρκωτικά σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της βορειοδυτικής περιφέρειας της Γαλικίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη σε αποστολή της κεντρικής κυβέρνησης στην περιοχή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. 

Νωρίς το πρωί της Κυριακής (24/11)"διεθνής επιχείρηση επέτρεψε να εντοπιστεί μικρό υποβρύχιο περίπου 20 μέτρων κοντά στην παραλία στην επαρχία Ποντεβέδρα", ανέφερε η πηγή, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα ισπανικών μέσων ενημέρωσης.
 
Το πρακτορείο ειδήσεων EFE μετέδωσε επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην Guardia Civil - την ισπανική χωροφυλακή - πως πιστεύεται ότι το υποβρύχιο μετέφερε περίπου 3.000 κιλά κοκαΐνη. Ωστόσο η πηγή του Ρόιτερς σημείωσε πως παρότι πράγματι πιστεύεται ότι το υποβρύχιο μετέφερε ναρκωτικά, αυτό δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Εκπρόσωπος της Guardia Civil επίσης είπε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ποιο ακριβώς είναι το φορτίο του σκάφους, αφού βρίσκεται κάτω από το νερό. Δυο πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξήχθη, με τη συμμετοχή της αστυνομίας και της Guardia Civil, ενώ ένας τρίτος άνδρας διέφυγε, ανέφερε η πηγή. Οι αρχές θα αποπειραθούν να ανελκύσουν το σκάφος σήμερα το πρωί, αφού οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν γι` αυτό  Κυριακή αποδείχθηκαν άκαρπες.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος άμεσα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Η ανακοίνωσή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με κύριο θέμα το κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και ενόψει της νέας διάσκεψης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE