Πρώτη δοκιμή των S400 στην Άγκυρα με πτήσεις F16

Πρώτη δοκιμή των S400 στην Άγκυρα με πτήσεις F16

Πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S400 πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Τουρκία στην Άγκυρα γι αυτό και πολεμικά αεροσκάφη F16 θα πραγματοποιήσουν υψηλές και χαμηλές πτήσεις στην τουρκική πρωτεύουσα.

Την ανακοίνωση έκανε αρχικά η νομαρχία Άγκυρας ενημερώνοντας τους κατοίκους της Άγκυρας για τις χαμηλές πτήσεις ώστε να μην πανικοβληθούν. Ωστόσο τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πληροφορίες αναφέρουν ότι με τις πτήσεις των F16 θα δοκιμαστούν τα ραντάρ των S400 και με την ολοκλήρωση αυτών των δοκιμών αναμένεται τον Απρίλιο του 2020 να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής η Ρωσία παρέδωσε τις δύο συστοιχίες των S400 τους οποίους αγόρασε η Τουρκία έναντι 2,5 δις δολαρίων. Η παράδοση είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Η παράδοση των υπόλοιπων δύο συστοιχιών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Aπό ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE