Αγγλος ευρωβουλευτής ζητεί από EE μέτρα κατά της Κύπρου για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Αγγλος ευρωβουλευτής ζητεί από EE μέτρα κατά της Κύπρου για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Ο Αγγλος ευρωβουλευτής PhilBennion, της Ομάδας RenewEurope των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητεί να ληφθούν μέτρα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Λεμεσό.
 

Όπως υποστηρίζει στην ερώτηση του, «η Διεύθυνση Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει ανακαλύψει σημαντικές αποκλίσεις από τις συμβατικές υποχρεώσεις στην κατασκευή και λειτουργία της ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης στερεών αποβλήτων στη Λεμεσό, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών παράνομης υγειονομικής ταφής».
 
Προσθέτει ότι «τα ευρήματά του υπουργείου, υποδηλώνουν ότι η λειτουργία του χώρου αποτελεί απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».
 
Επικαλούμενος, πρόσφατες αναφορές στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι η Διεύθυνση Ελέγχου προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση εδώ και πάνω από ένα χρόνο τώρα.
 
Ρωτάει συγκεκριμένα:
 
1.Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πρόθυρα να υποβάλει καταγγελία κατά της Κύπρου σχετικά με τις παράνομες και διακριτικές πρακτικές που συμβαίνουν στην εγκατάσταση;

2. Γιατί χορηγήθηκε στο έργο χρηματοδοτική συνδρομή από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ παρά το γεγονός ότι παραβιάζει τις τεχνικές προδιαγραφές της προσφοράς;
 
3. Ποιος είναι ο αντίκτυπος των προαναφερόμενων πρακτικών στον ανταγωνισμό και η νομιμότητα της σύμβασης;

4. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κομισιόν για την επίλυση του κυριότερου ζητήματος διαχείρισης αποβλήτων στην Κύπρο;

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.