Την πρωτοβουλία για προώθηση Αραβοφωνίας συζήτησαν Συλλούρης- αντιπροσωπεία Βουλής Σ. Αραβίας

Την πρωτοβουλία για προώθηση Αραβοφωνίας συζήτησαν Συλλούρης- αντιπροσωπεία Βουλής Σ. Αραβίας

Για την εν εξελίξει πρωτοβουλία του που αφορά την προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του σώματος, Abdullah Bin Salem bin Jamer Al – Mutani.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Mutani εξέφρασε την προθυμία του να συμβάλει στην όλη προσπάθεια, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στον ευρύτερο στόχο του, που αφορά στην αξιοποίηση της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ ΕΕ και Μέσης Ανατολής.

Αφού ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τη Σαουδαραβική αντιπροσωπεία, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, με  έμφαση σε τομείς που αφορούν άμεσα στους πολίτες, αλλά και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Στην αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας μετέχουν οι βουλευτές και μέλη της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου, Mohammed Bin Madani Al - Ali και Mohammed Al Humeidi. H αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στη 13η Συνάντηση των Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, αύριο Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου και στην οποία έχουν προσκληθεί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών της Μέσης Ανατολής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κρατικός Προϋπολογισμός: Πρεμιέρα με πυρά και έντονη κριτική - Στήριξη από τα κόμματα συγκυβέρνησης

Κρατικός Προϋπολογισμός: Πρεμιέρα με πυρά και έντονη κριτική - Στήριξη από τα κόμματα συγκυβέρνησης

Παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και άλλων μελών της κυβέρνησης άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026.