ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί η πολιτογράφηση του Shahak Avni

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Τεράστια ερωτηματικά δημιουργεί η πολιτογράφηση του Shahak Avni

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Shahak Avni βρίσκεται στον κατάλογο των ατόμων που τους δόθηκε κυπριακό διαβατήριο κατ’ εξαίρεση, αναφέρει σε δελτίο τύπου, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, την Τρίτη 27/11.

«Η εφημερίδα αναφέρει πως η πολιτογράφησή του έγινε όχι μέσω του επενδυτικού προγράμματος, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος», σημειώνουν.

«Σε μια χρονική στιγμή που όλο το νησί είναι ανάστατο από την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, από την πλευρά της η Κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» αναφέρει το κίνημα.

«Αυτό που πρέπει να πράξει άμεσα η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα είναι να εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που δόθηκε η υπηκοότητα στον Avni και να διευκρινιστεί το «δημόσιο συμφέρον» που εξυπηρετήθηκε από την πολιτογράφηση του. Όντως ευσταθεί η πληροφορία πως πολιτογραφήθηκε για να μπορεί να εκδοθεί άδεια οπλοφορίας στο όνομά του;»

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί μια κατάσταση ενοχής σιωπής (omertà) γύρω από το θέμα των πολιτογραφήσεων. Η Κυβέρνηση έχει εκτεθεί στο εσωτερικό και συνεχίζει να μας κάνει και ρεζίλι στο εξωτερικό».

«Η πρόταση Νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σχετικά με τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα αλλά και σε ό,τι αφορά τα γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά και τις επενδύσεις, είναι «μονόδρομος» για τη Βουλή. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στη Βουλή , από όλα τα κόμματα, ακόμα κι από αυτά που στο δημόσιο διάλογο κατέκριναν τους χειρισμούς της».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top