ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη συνεργασία μικρών κρατών Ευρώπης στην οικονομία συζήτησαν οι Πρόεδροι κοινοβουλίων Κύπρου - Μονακό

Τη συνεργασία μικρών κρατών Ευρώπης στην οικονομία συζήτησαν οι Πρόεδροι κοινοβουλίων Κύπρου - Μονακό

Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των μικρών κρατών Ευρώπης στον τομέα της οικονομίας και των επιχειρήσεων και η χρησιμότητα της αξιοποίησης προς αυτήν την κατεύθυνση των καλών σχέσεων που η Κύπρος διατηρεί με τις χώρες της Μέσης Ανατολής υπογραμμίστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης.

 

Συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου του Μονακό, Stéphane Valeri, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με την ευκαιρία της συμμετοχής του την Τετάρτη 27/11, 13η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, που φιλοξένησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, εκφράστηκε εκατέρωθεν ικανοποίηση για την πρόθεση του Μαυροβουνίου, που θα φιλοξενήσει την επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, να διατηρήσει την επιχειρηματική διάσταση, που εγκαινίασε το κυπριακό κοινοβούλιο, στις συναντήσεις των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης. Συζητήθηκε δε ιδιαίτερα σ’ αυτά τα πλαίσια η δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για τις ευκαιρίες που διανοίγονται γενικότερα για τη διμερή συνεργασία Κύπρου-Μονακό σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Τον κ. Valeri συνόδευε αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, Brigitte Boccone-Pages, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, José Badia και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Γενικό Διευθυντή του Οικονομικού Συμβουλίου του Μονακό, Guillaume Rose. Στην αντιπροσωπία μετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Οργανισμού Επενδύσεων της χώρας, Justin Highman και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Monaco Telecom, Martin Peronnet.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top