Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απορρίπτει την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απορρίπτει την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας κλιμάκωσε την πίεση για να αποτρέψει την επικύρωση της ευρωπαϊκής σύμβασης κατά της βίας εναντίον των γυναικών, γεγονός το οποίο η επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης χαρακτήρισε "λυπηρό βήμα προς τα πίσω" την Πέμπτη, 28/11.

"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να τερματιστεί η βία εναντίον των γυναικών, όχι λιγότερα", στηλίτευσε η Μαρία Πετσίνοβιτς Μπούριτς, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.

Το κοινοβούλιο στην Μπρατισλάβα ενέκρινε χθες με μεγάλη πλειοψηφία ένα ψήφισμα που καλεί να χρησιμοποιηθούν "όλες οι δυνατότητες" που υπάρχουν για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η λεγόμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης να τεθεί σε ισχύ. Το κείμενο καταρτίστηκε από μέλη του σλοβακικού κοινοβουλίου που ανήκουν στο Σλοβακικό Εθνικό Κόμμα (SNS) και εξασφάλισε την υποστήριξη τόσο του ακροδεξιού LSNS όσο και των περισσότερων βουλευτών που ανήκουν στο κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Smer.

Η Σύμβαση, που έχει σκοπό την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, θα έχει σε περίπτωση που επικυρωθεί ισχύ νόμου στη Σλοβακία. Η Μπρατισλάβα υιοθέτησε τη Σύμβαση το 2011, αλλά η αντίσταση που πρόβαλαν και οι πιέσεις που άσκησαν συντηρητικοί κύκλοι και η πολιτικά ισχυρή ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχουν αποτρέψει την επικύρωσή της. Το Συμβούλιο της Ευρώπης προέτρεψε όλα τα κράτη μέλη του να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Η Μπούριτς διευκρίνισε ότι την έχουν επικυρώσει οι 34 από τις 47 χώρες μέλη του ΣτΕ.

Από KYΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ερωτικές αντιζηλίες πίσω από την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Τον μαχαίρωσε πέντε φορές

Ερωτικές αντιζηλίες πίσω από την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Τον μαχαίρωσε πέντε φορές

Υπόθεση απόπειρας φόνου και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης διερευνά η Αστυνομία σε βάρος 35χρονου, από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι 38χρονο ομοεθνή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE