KAPNOS – ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ: Κύπριοι επιχειρηματίες και λεωφορειούχοι κλήθηκαν στο ΤΑΕ για κατάθεση

KAPNOS – ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ: Κύπριοι επιχειρηματίες και λεωφορειούχοι κλήθηκαν στο ΤΑΕ για κατάθεση

Ακόμα και Κύπριοι επιχειρηματίες έχουν διαβεί το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση εμπρησμού επτά λεωφορείον της εταιρείας Kapnos Airport Shuttle, στον περιφραγμένο χώρο στάθμευσης της εταιρείας στην Αραδίππου.

Του Φάνη Μακρίδη

Πληροφορίες μας που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και έχουν επιβεβαιωθεί από αρμόδια πηγή, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα τουλάχιστον 10 πρόσωπα που κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση για την εγκληματική αυτή ενέργεια, συμπεριλαμβάνονται και επιχειρηματίες, κάτοχοι λεωφορείων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη υπόθεση μοιραία έχει συνδεθεί με τις νέες συμβάσεις των δημοσίων μεταφορών. Η Kapnos και μια ισπανική εταιρεία δημιούργησαν την κοινοπραξία με την επωνυμία MLKP – Malta Lines Kapnos Airport , υποβάλλοντας τον περασμένο Οκτώβριο προσφορά για τη νέα σύμβαση των δημόσιων μεταφορών και συγκεκριμένα για τα έξι συμβόλαια που έχουν προσφοροδοτηθεί και τα οποία αφορούν τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, ελεύθερης Αμμοχώστου και των υπεραστικών δρομολογίων.

Τη Δευτέρα (25/11) που είχε γίνει ο εμπρησμός, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων βρισκόταν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν. Βέβαια τα πλάνα των ηθικών αυτουργών του εμπρησμού δεν φαίνεται να έπιασαν τόπο καθώς όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατακύρωσε στην κοινοπραξία MLKP την σύμβαση για τις δημόσιες μεταφορές στην Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Θυμίζουμε πως οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν ανέρχονται στις περίπου 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά όπως ανακοινώθηκε υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη. Τα επτά λεωφορεία που καταστράφηκαν από τον εμπρησμό ήταν καινούργια χαμηλοδάπεδα οχήματα, τα οποία η εταιρεία θα συμπεριλάμβανε στον στόλο της με την προοπτική να κέρδιζε κάποια από τις νέες συμβάσεις των δημόσιων μεταφορών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE