Συναντώνται Κυριακή 1/12 στο Κάιρο οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου

Συναντώνται Κυριακή 1/12 στο Κάιρο οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Αιγύπτου

Την κοινή στάση τους απέναντι στις προκλητικές συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης, αναμένεται να καθορίσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα συναντηθούν την Κυριακη 1/12 στο Κάιρο.

 
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, 1 Δεκεμβρίου, ολιγόωρη επίσκεψη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, για να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
 
Ο κ. Δένδιας θα ανταλλάξει απόψεις με τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων των δύο χωρών στο ζήτημα αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι το αιγυπτιακό Υπουργείο έχει καταδικάσει τις εν λόγω συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης, ενώ το θέμα έχει παρουσιαστεί εκτεταμένα από τον αιγυπτιακό τύπο, με ειδικές ανταποκρίσεις και ειδικότερα για τις ελληνικές θέσεις, όπως μεταξύ άλλων εφημερίδων έγραψε η «Αλ Αχράμ».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE