Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου τηνΠαρασκευή 29/10  πραγματοποιήθηκε από έναν από τους μαχητές της, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq που ανήκει στην τζιχαντιστική οργάνωση. Το ΙΚ δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Το ΙΚ πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκλησή του να στοχοθετούνται χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα δύο ανθρώπους στο Λονδίνο και τραυμάτισε άλλους τρεις, πριν αναμετρηθεί με πολίτες στο έδαφος και τεθεί υπό έλεγχο πάνω στη γέφυρα. Οι πολίτες αυτοί χαιρετίστηκαν ως "ήρωες" στη Βρετανία αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα αυτό που οι αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική επίθεση.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE