ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ: Γίνεται μια προσπάθεια περισσότερης κομματικής παρουσίας μέσα στο Υπουργικό

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ:  Γίνεται μια προσπάθεια περισσότερης κομματικής παρουσίας μέσα στο Υπουργικό

Δεν έχουν τόση σημασία τα πρόσωπα όσο οι πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες παραμένουν αντιλαϊκές, αντικοινωνικές  και αντιπεριβαλλοντικές, ανέφερε την Κυριακή 1/12 ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών.

 
Σε δηλώσεις του στη Δημοσιογραφική Εστία, στο περιθώριο του προγραμματικού συνεδρίου του Κινήματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021, ο κ. Περδίκης κλήθηκε να σχολιάσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάθε δικαίωμα να διορίζει τους Υπουργούς και τους συνεργάτες του.
 
«Φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια περισσότερη κομματικής παρουσίας μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο» πρόσθεσε.
 
Ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε εξάλλου προκλητική τη συνέντευξη του απερχόμενου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στον «Φιλελεύθερο» λέγοντας ότι «περίπου θεωρεί ως προσωπικό success story  τους λεγόμενους θετικούς δείκτες της οικονομίας».
 
Ξεχνά ότι η χώρα έχει έναν από τους πιο υψηλούς δείκτες στην Ευρώπη στα ΜΕΔ, στο δημόσιο χρέος και στο προσωπικό χρέος, ότι εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά το 1974 άστεγοι και η χώρα διασύρεται διεθνώς λόγω της πολιτικής για τα διαβατήρια έναντι των λεγόμενων επενδύσεων, συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε επίσης ότι το περιβάλλον «βιάζεται συνεχώς από εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές. Αυτή είναι η Κυβέρνηση και η κατάσταση που αφήνει πίσω του ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έχει ουσιαστικά παραιτηθεί μετά από πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής που του έχει καταλογίσει σοβαρότατη ευθύνη για την καταστροφή του Συνεργατισμού» είπε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, ο κ. Γεωργιάδης «φεύγει με ένα αρνητικό πρόσημο σε ό,τι αφορά την οικονομία και την κοινωνία και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεχάσει κανένας όλα αυτά τα αρνητικά τα οποία αφήνει πίσω του».
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση καθημερινά παίρνει αποφάσεις που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών, στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους «και δεν νομίζω ότι θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι επειδή έχουν αλλάξει κάποια πρόσωπα σε αυτή την Κυβέρνηση».
 
Ερωτηθείς για την κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών, μετά και την υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και τη συνεχιζόμενη παρουσία τουρκικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι ακόμη μια αποτυχία αυτής της Κυβέρνησης «η οποία κατάφερε ένα θετικό στοιχείο που της άφησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ να το μετατρέψει τελικά σε μπούμερανγκ εναντίον των συμφερόντων του κυπριακού λαού και της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».
 
Κατέληξαν σε προσχέδιο προγραμματικών θέσεων ενόψει βουλευτικών

Εξάλλου ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι μετά από μια διαδικασία συζήτησης με τα μέλη του Κινήματος σε όλες τις επαρχίες, στο συνέδριο έχουν καταλήξει σε ένα προσχέδιο προγραμματικών θέσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021.
 
«Με βάση αυτές τις προγραμματικές θέσεις θα απευθυνθούμε στην κοινωνία και στους πολίτες για συνεργασίες και ενίσχυση, για να συνεχιστεί αυτή η πολύ χρήσιμη για τους πολίτες και την πατρίδα μας παρουσία των Οικολόγων στο Κοινοβούλιο», είπε.
 
Ξεκινούμε με αισιοδοξία, με ελπίδα και προσδοκία και πιστεύουμε ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι επιτυχημένος, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE