Ο ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο εξαίρει τις πρωτοβουλίες της Λευκωσίας για το κλίμα

Ο ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο εξαίρει τις πρωτοβουλίες της Λευκωσίας για το κλίμα

Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος για την κλιματική αλλαγή εξήρε ο ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο Νάσερ Κάμελ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο νησί.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (02/12), συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μεταξύ αυτών περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα φύλου, τη διμερή συνεργασία, το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή και τις συνεργασίες της Κύπρου με χώρες της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Ο κ. Κάμελ χαρακτήρισε την Κύπρο μια πραγματικά ευρωμεσογειακή χώρα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της ιδιότητάς της ως κράτος μέλος της ΕΕ.
 
Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην προώθηση από πλευράς Κύπρου της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Κάμελ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το Μνημόνιο Συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης το οποίο στερείται, όπως είπε, νομικής βάσης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ο ΔΗΣΥ αναζητεί πρωταγωνιστικό ρόλο, το ΑΚΕΛ χαράζει στρατηγική και οι συμμαχίες μπαίνουν στο τραπέζι

Προεδρικές 2028: Ο ΔΗΣΥ αναζητεί πρωταγωνιστικό ρόλο, το ΑΚΕΛ χαράζει στρατηγική και οι συμμαχίες μπαίνουν στο τραπέζι

Από την απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να μην διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα έως τις προειδοποιήσεις Παμπορίδη για επανάληψη του 2023 και τον οδικό χάρτη του ΑΚΕΛ, οι πολιτικές διεργασίες για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποκτούν σταδιακά σαφέστερο προσανατολισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE