Κατασχέθηκαν στο Μεξικό δύο θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από μεταμφεταμίνη

Κατασχέθηκαν στο Μεξικό δύο θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από μεταμφεταμίνη

Δύο θρησκευτικά αγάλματα φτιαγμένα από μεθαμφεταμίνη, εξαιρετικά εθιστικό συνθετικό ναρκωτικό, εντοπίστηκαν από την ασφάλεια του αεροδρομίου της πόλης του Μεξικού, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα (3/12) το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.
 

Τα αγάλματα, βάρους 31 και 18 κιλών, βρέθηκαν συσκευασμένα σε ξύλινα κασόνια, χάρη στην όσφρηση αστυνομικού σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των μεξικανικών εισαγγελικών αρχών.
 
Τα δύο αγάλματα είχαν φτιαχτεί με "μια ουσία που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της μεθαμφεταμίνης", σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Η μεθαμφεταμίνη, ναρκωτικό πολύ πιο ισχυρό από τις αμφεταμίνες, προκαλεί έντονη διέγερση, αλλά έχει μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου για να τονώνεται η προθυμία των στρατιωτών να πάνε στη μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE