Τουλάχιστον επτά αντάρτες φέρονται να σκοτώθηκαν σε μάχες στην Κάουκα

Τουλάχιστον επτά αντάρτες φέρονται να σκοτώθηκαν σε μάχες στην Κάουκα

Επτά μέλη ένοπλων οργανώσεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη δυτική Κολομβία, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα (2/12).
 

Μέλη του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ενεπλάκησαν σε μάχες στην περιοχή Σαν Αντόνιο δε Γκουαχί, στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο W και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο En linea Popayan. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκε επίσης τουλάχιστον ένας άμαχος.
 
Οι αντιμαχόμενοι δεν επέτρεψαν την απομάκρυνση των πτωμάτων από το πεδίο της μάχης.
 
Ο περιφερειάρχης στην Κάουκα, ο Όσκαρ Ροδρίγο Κάμπο, σημείωσε ότι αναμένεται να φθάσει στην περιοχή δύναμη του στρατού.
 
Η οργάνωση FARC υπέγραψε στα τέλη του 2016 συμφωνία ειρήνης με την προηγούμενη Κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος, με την οποία έβαλε τέλος στη σύγκρουσή της με το κράτος που κράταγε 52 χρόνια. Περίπου 7.000 αντάρτες αφοπλίστηκαν, η οργάνωση διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.
 
Αλλά δεν εντάχθηκαν όλοι οι αντάρτες στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία. Πάνω από 1.000 έμειναν στο περιθώριό της και περισσότεροι μαχητές έχουν ενωθεί μαζί τους, πράγμα που σημαίνει πως οι αποστάτες των FARC αριθμούν σήμερα περίπου 2.000 πολεμιστές, σύμφωνα με τις αρχές. Ο ELN σύμφωνα με την Μπογοτά έχει περίπου ισάριθμους αντάρτες.
 
Οι οργανώσεις των ανταρτών φέρονται να εμπλέκονται σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, από τη διακίνηση ναρκωτικών ως την εκμετάλλευση παράνομων μεταλλείων, και να συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών τόσο ανάμεσά τους, όσο και με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE