Μιχάλης Μιχαηλίδης - Ανασκόπηση μιας Πορείας

Μιχάλης Μιχαηλίδης - Ανασκόπηση μιας Πορείας

ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: Δρ. Ελένη Σ. Νικήτα, Επιμελήτρια της προσωρινής έκθεσης «Μιχάλης Μιχαηλίδης - ζητώ μονάχα το Φως» και Επιμελήτρια της Κυπριακής Συλλογής της Λεβεντείου Πινακοθήκης

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη στο πλαίσιο των μηνιαίων Διαλέξεων της Τετάρτης παρουσιάζει τη διάλεξη «Μιχάλης Μιχαηλίδης - Ανασκόπηση μιας Πορείας», με ευκαιρία την προσωρινή έκθεση που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Claude Monet, στο Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, με τίτλο «Μιχάλης Μιχαηλίδης - ζητώ μονάχα το Φως». Με ομιλήτρια την επιμελήτρια της έκθεσης, Δρ. Ελένη Σ. Νικήτα, η διάλεξη έχει σκοπό να ακολουθήσει την καλλιτεχνική πορεία του διεθνούς καλλιτέχνη, που αναπτύχθηκε με κοινό παρονομαστή την χαρακτηριστική εμμονή του με το φως.

Η καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Μιχαηλίδη (1923-2015) χαρακτηρίζεται από μια συνεχή μελέτη και έρευνα των σύγχρονων καλλιτεχνικών κινημάτων, η οποία τον οδήγησε στην κατάκτηση ενός προσωπικού ιδρύματος με τη δημιουργία των γεωμετρικών ανάγλυφών του κατασκευών. Η ιδιαίτερη αυτή απόδοση του χάρισε διεθνή αναγνώριση και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας το 1976.

Για κρατήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019: 22668838 / [email protected]
Δωρεάν είσοδος / Η κράτηση είναι απαραίτητη για τη παρουσία σας

Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας. Η διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Στο «σημείο μηδέν» οι εμπειρογνώμονες ΗΠΑ: Αρχισαν αυτοψία στη Μαλλιά - «Στόχος να δώσουν απαντήσεις»

Αυτοψία στο "σημείο μηδέν", στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δυτικά της Μαλλιάς, άρχισαν οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, οι οποιοι έφθασαν στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό τον περασμένο μήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE