Εικονογραφώντας το βιβλίο «Για πάντα Ζ» της Δήμητρας Χαραλάμπους

Εικονογραφώντας το βιβλίο  «Για πάντα Ζ» της Δήμητρας Χαραλάμπους

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Tράπεζας Kύπρου προκηρύσσει διαγωνισμό για την εικονογράφηση του βιβλίου «Για πάντα Ζ» της Δήμητρας Χαραλάμπους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι και Ελλαδίτες καλλιτέχνες, που διαμένουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μία μόνο πρόταση, η οποία πρέπει να εκφράζει και να συμπληρώνει το νόημα του έργου. Όσοι βραβεύτηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς εικονογράφησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος μπορούν να συμμετέχουν, αφού έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την προηγούμενη βράβευσή τους.


Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2020.
Την αξιολόγηση των προτάσεων θα αναλάβει εξαμελής κριτική επιτροπή, η οποία θα συσταθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Tράπεζας Kύπρου. O καλλιτέχνης που θα τιμηθεί με το Α΄ βραβείο, θα πάρει το ποσό των 1500 ευρώ και θα αναλάβει την εικονογράφηση του βιβλίου. H έκδοση προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.


Το βιβλίο «Για πάντα Ζ» διακρίθηκε με το Α’ Βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για Ανέκδοτο Μυθιστόρημα του Kυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Nεανικού Bιβλίου 2017, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Tράπεζας Kύπρου, το οποίο ανέλαβε την έκδοση και διάθεσή του.

 

Αντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, όπως και το κείμενο του έργου, διατίθενται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Kύπρου (Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία, τηλέφωνο: 22128157).
Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού και τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής δημοσιεύονται στον σύνδεσμο https://www.boccf.org/el-GR/education/-2/

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.