Καταγγελίες ΚΙΣΑ ότι οι αρχές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε περιστατικά βίας κατά μεταναστριών

Καταγγελίες ΚΙΣΑ ότι οι αρχές δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε περιστατικά βίας κατά μεταναστριών

Η ΚΙΣΑ συνεχίζει να δέχεται συστηματικά σοβαρές καταγγελίες υποθέσεων έμφυλης βίας εναντίον μεταναστριών, που δεν τυγχάνουν σωστού χειρισμού, όπως υποστηρίζει, από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα την Αστυνομία.


Σε ανακοίνωση η ΚΙΣΑ αναφέρεται λεπτομερώς σε συγκεκριμένο περιστατικό και καταγγέλλει ότι η Αστυνομία δεν διερεύνησε επαρκώς την υπόθεση και συνεργάστηκε, όπως υποστηρίζει, με την εργοδότρια της γυναίκας.Σε άλλη περίπτωση η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι γυναίκα μετανάστρια κτυπήθηκε από Αστυνομικό και μάλιστα στην παρουσία του παιδιού της.

«Οι πιο πάνω υποθέσεις, μεταξύ πολλών άλλων, καταδεικνύουν περίτρανα ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει. Καταδεικνύουν ότι οι μετανάστριες εξακολουθούν να είναι πιο ευάλωτες στην έμφυλη βία, η οποία ενισχύεται από την μεταχείρισή τους από τις αστυνομικές και άλλες αρχές, οι οποίες ενεργούν κάθετα αντίθετα με όσα επιβάλλονται ως υποχρεώσεις τους από το νόμο και ειδικότερα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», υποστηρίζει η ΚΙΣΑ.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί – Η καθημερινότητα, οι συγκινητικές στιγμές και οι προσωπικές αποκαλύψεις μέσα από την κάμερα του «Τ»

VIDEO: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί – Η καθημερινότητα, οι συγκινητικές στιγμές και οι προσωπικές αποκαλύψεις μέσα από την κάμερα του «Τ»

Σε μια πορεία από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι την Πάφο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανοίγει τις πόρτες του προεδρικού οχήματος για πρώτη φορά σε Μέσο Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE