Εντιμες αποφάσεις για τα κρατικά νοσηλευτήρια και ογκολογικά τμήματα, ζητεί ο ΕΛΑΖΩ

Εντιμες αποφάσεις για τα κρατικά νοσηλευτήρια και ογκολογικά τμήματα, ζητεί ο ΕΛΑΖΩ

«Δεν υπάρχει χρόνος για τακτικισμούς, αναβολές και το 'άσε να δούμε'.

Εδώ και τώρα να παρθούν έντιμες αποφάσεις για τα αυτονομημένα Νοσοκομεία ώστε να μη καταρρεύσουν εντελώς» αναφέρει ανακοίνωση του Προέδρου του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ, Χρίστου Ανδρέου, ο οποίος σχολιάζει δηλώσεις του Υπουργού Υγείας πως δεν εκβιάζεται και για τις ευθύνες των γιατρών στα κρατικά νοσηλευτήρια για την κατάσταση σε αυτά.

Στην γραπτή του δήλωσε ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι δύο πολυεθνικές εταιρίες έκαναν προσφορά για να δημιουργηθούν κρατικά ακτινοθεραπευτικά στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, «χωρίς το κράτος να δώσει ένα σεντ με τιμολόγιο υπηρεσιών πολύ πιο κάτω από όσα πληρώνει σήμερα ο ΟΑΥ και το Υπουργείο και το κράτος αδιαφόρησαν», ανέφερε.

Αναφέρει επίσης ότι στον προϋπολογισμό του 2020 για τον ΟΚΥπΥ δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ για το κρατικό ογκολογικό του Γ. Ν Λευκωσίας το οποίο φυτοζωεί και οι γιατροί και οι νοσηλευτές του αγωνίζονται να το κρατήσουν στη ζωή. Προσθέτει δε ότι στην Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνονται θαύματα με τη δημιουργία νέων κρατικών Ακτινοθεραπευτικών και βελτίωση των παλαιών μηχανημάτων, επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας.

Ο ΕΛΑΖΩ θα συνεχίσει να παλεύει με πρόταξη την αλήθεια, αναφέρεται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος άμεσα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Η ανακοίνωσή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με κύριο θέμα το κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και ενόψει της νέας διάσκεψης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE