ΦΟΒΕΡΟΣ ο Ολυμπιακός που προηγείται με Ντουβεντρού – «Ψάχνεται» ο ΑΠΟΕΛ

ΦΟΒΕΡΟΣ ο Ολυμπιακός που προηγείται με Ντουβεντρού – «Ψάχνεται» ο ΑΠΟΕΛ

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0 στο ημίχρονο της αναμέτρησης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στο Μακάρειο, για τη 12η αγωνιστική και την πρεμιέρα του β’ γύρου του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι, μετά το 15λεπτο ισορρόπησαν το παιχνίδι, έκλειναν καλά τους χώρους και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. «Ψάχνονται» οι γαλαζοκίτρινοι που προσπαθούν να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των μαυροπρασίνων. Ντουβεντρού στο 36′ με… σόλο προσπάθεια το γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους από στημένη φάση. Στο 3′ ο Μάτιτις, ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Μπάιζα, με τον Σλοβάκο, να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Απείλησαν ξανά οι γαλαζοκίτρινοι με τον Άλεφ να χάνει μοναδική ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των μαυροπρασίνων, βγήκε απέναντι από τον Μπάιζα, ωστόσο το πλασέ του εντός περιοχής ήταν αδύναμο και δεν δυσκολεύτηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Κάπου εκεί ισορρόπησε το ματς και οι μαυροπράσινοι έκλεισαν καλά τους χώρους. Στο 17′ ήρθε η πρώτη… υποψία φάσης από τους γηπεδούχους. Ο Ψάλτης έκανε το γύρισμα, με τον Άλεφ να παρεμβαίνει και να διώχνει.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 21′, ο Μιχαΐλοβιτς έκανε τη σέντρα, με τον Μπάιζα να απομακρύνει δύσκολα με το ένα χέρι.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους τελική εντός εστίας βρήκαν το γκολ! Ο Ντουβεντρού, ΣΤΟ 36′, ξεκίνησε την… κούρσα του από τον χώρο του κέντρου, ήταν πιο γρήγορος και πέρασε από τον Σάβιτς, και με πλασέ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0.

Στο 44′ ο Βιντιγκάλ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κτύπησε στο ανθρώπινο τείχος και έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάιζα σε κόρνερ, με τον Μερκή να παίρνει την κεφαλιά από την εκτέλεση του Μάτιτς, αλλά ήταν άστοχη.

Έτσι, το 1-0 «έκλεισε» το πρώτο 45λεπτο.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE