Στις Βρυξέλλες για το Συμβ. Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ, θα συναντήσει και τον Μπορέλ

Στις Βρυξέλλες για το Συμβ. Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ, θα συναντήσει και τον Μπορέλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου.

Στο περιθώριο θα συναντηθεί με τον νέο Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Γιοζέπ Μπορέλ.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι στο εναρκτήριο μέρος του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερωθούν από τον νέο Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιοζέπ Μπορέλ για τις τελευταίες εξελίξεις σε τρέχοντα θέματα όπως, η κατάσταση στη Λιβύη, υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων και έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για την κατάσταση σε Ιράν, Βολιβία και Αρκτικό Κύκλο.

Οι ΥΠΕΞ θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής, στο πλαίσιο προετοιμασίας της Υπουργικής Συνάντησης και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης εντός του 2020, καθώς και της διαδικασίας διαμόρφωσης της νέας Στρατηγικής της ΕΕ για την Αφρική. Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανασκοπήσουν την πολιτική και τις προτεραιότητες της ΕΕ στον τομέα της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους ενίσχυσης της εμπλοκής της Ένωσης. 
 
Οι εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα ολοκληρωθούν με άτυπο γεύμα εργασίας, στο οποίο οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις μεθόδους εργασίας του Συμβουλίου.
 
Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γιοζέπ Μπορέλ ενώ το πρωί της Δευτέρας θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας που θα παραθέσει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με φιλοξενούμενους τον Υπουργό Εξωτερικών της Βορείου Μακεδονίας και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE