ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Απίστευτη ιστορία: Πώς 7 παιδιά σε ναυάγιο, που ήταν κλινικά νεκρά για 6 ώρες, επέστρεψαν στη ζωή

Απίστευτη ιστορία: Πώς 7 παιδιά σε ναυάγιο, που ήταν κλινικά νεκρά για 6 ώρες, επέστρεψαν στη ζωή

Μια συνταρακτική ιστορία έφερε στο φως ένα ντοκιμαντέρ του BBC. Μια απίστευτη ιστορία επτά παιδιών που έπεσαν στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα παγωμένα νερά ενός φιορδ στη Δανία, έπαθαν βαριά υποθερμία και επέστρεψαν στη ζωή μετά από έξι ώρες στην κατάψυξη.

Τα επτά παιδία θεωρούνταν νεκρά επί δύο ώρες, αφού δεν ανέπνεαν και οι καρδιές τους είχαν σταματήσει να λειτουργούν, όταν τα ανέσυραν οι διασώστες.

Με όλες τις πιθανότητες εναντίον τους, αφού είχαν πάθει βαριά υποθερμία, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, παρ’ όλα αυτά οι γιατροί δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους, αφού στο παρελθόν αντιμετώπισαν παρόμοιο περιστατικό.  

Το σχέδιο των γιατρών ήταν να ανεβάζουν κατά 1 βαθμό την θερμοκρασία του αίματος στο κάθε παιδί, ανά 10 λεπτά, μια διαδικασία που συνήθως γίνεται με μηχάνημα αιμοδιάλυσης που φιλτράρει το αίμα και το θερμαίνει σταδιακά.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, μετά από τέσσερις ώρες οι καρδιές των παιδιών άρχισαν να ξαναχτυπούν. Είχαν κερδίσει τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής τους…

«Τα παιδιά ήταν κλινικά νεκρά, αλλά επειδή η θερμοκρασία τους είχε πέσει τόσο πολύ ξέραμε ότι ίσως μπορούσαμε να τα επαναφέρουμε στη ζωή. Ότι είχαμε μια πιθανότητα. Πρέπει να είναι κανείς ζεστός για να πεθάνει», λέει ο δρ Wansche. Κι έξι ώρες μετά το δυστύχημα, οι καρδιές και των επτά μαθητών άρχισαν να ξαναχτυπούν.

Οκτώ χρόνια μετά κάποια από τους επιζώντες δεν έχουν ακόμη συνέλθει πλήρως, σωματικά και ψυχικά, από την τραγωδία. «Όταν φθάνεις τόσο κοντά στον θάνατο, τα πράγματα αλλάζουν. Μερικές φορές καταρρέω ψυχολογικά», λέει η Κάτριν (μια εκ των 7 μαθητών). «Αλλά είμαι πραγματικά ευτυχής που είμαι ζωντανή»…

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top