Νέοι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια από «διευθυντή διεύθυνσης βακουφίων»

Νέοι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια από «διευθυντή διεύθυνσης βακουφίων»

Ο «γενικός διευθυντής» της «διεύθυνσης βακουφίων», Ιμπραχίμ Πεντέρ, σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια αγοράστηκαν από τον Λαλά Μουσταφά Πασά κατά την πολιορκία της Κύπρου το 1571 και ότι με ψευδείς παραστάσεις κατά την Αγγλοκρατία μεταβιβάστηκαν στην ε/κ πλευρά.

Στις δηλώσεις αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε χθεσινό δημοσίευμα (08/12), της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» υπό τον τίτλο «Το Μαράς είναι δήθεν του Λαλά» και γράφει ότι η περιοχή των 4 500 στρεμμάτων, που είναι η περιοχή των Βαρωσίων, ήταν μέρος των βακουφιών εδώ και 300 χρόνια και ότι υπάρχουν έγγραφα που να το αποδεικνύουν.
 
Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη δεκαετία του ΄90 σε κτήριο εντός της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου εντοπίστηκαν έγγραφα που αναφέρονται στην ιδιοκτησία της περιοχής των Βαρωσίων, τα οποία «δικαστήριο» αποφάσισε ότι είναι έγκυρα και ότι είναι μέρος (τα Βαρώσια) των βακουφίων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE