Επιτροπή Μαθητών: Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε σχέση με τις εξετάσεις 4μηνων

Επιτροπή Μαθητών:  Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε σχέση με τις εξετάσεις 4μηνων

Η ΠΣΕΜ διαμηνύει πως δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που διαλύει την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη, με ένα σύστημα που βασίζεται στο βαθμό και στον ανταγωνισμό και όχι στις γνώσεις και στη συνεργασία, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
 

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει πως θα συνεχίσει τον αγώνα με δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί η απόφαση των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

«Οι πομπώδεις διακηρύξεις του Υπουργού και η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης σε σχέση με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν μπορούν να αλλάξουν αυτά που ζουν οι μαθητές τους τελευταίους μήνες», αναφέρει.

Προσθέτει ακόμα πως «η πίεση, το άγχος, η βαθμοθηρία, το τρέξιμο για να καλυφτεί η ύλη και η ενίσχυση της παραπαιδείας είναι μερικά από τα έντονα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος», για να συμπληρώσει πως «το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μαθητών ακόμα και μετά τη σημερινή εξέταση θεωρούν ότι το περσινό σύστημα, το οποίο ήταν εξετασιοκεντρικό και έπρεπε να αλλάξει, είναι καλύτερο από το υφιστάμενο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE