ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση 18 ύποπτων περιοχών από νάρκες

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση 18 ύποπτων περιοχών από νάρκες

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανακοίνωσε τη Δευτέρα(9/12) ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση εννέα ύποπτων επικίνδυνων περιοχών σε κάθε πλευρά του νησιού, η οποία αντιστοιχεί σε μια συνολική περιοχή 210.882 τ.μ.
 

«Το επίτευγμα αυτού του μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας για μια διαρκή ειρήνη σε ολόκληρη την Κύπρο» ανέφερε η Ειδική Εκπρόσωπος του ΓΓ και Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΜΟΕ αυτό συμφωνήθηκε από τους δύο ηγέτες στις 26 Φεβρουαρίου 2019, ως μέρος της δέσμευσής τους για μια Κύπρο ελεύθερη από νάρκες.
 
«Είμαστε ευγνώμονες για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που επέδειξαν και οι δύο πλευρές στην ταχεία εκκαθάριση των 18 αυτών περιοχών, τηρώντας τα Διεθνή Πρότυπα Δράσης για τις Νάρκες, όπως ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τις Νάρκες (UNMAS)» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE