Σ. Στεφάνου: 'Ο Αναστασιάδης θέλει να αντιγράφει ακροδεξιές κυβερνήσεις - Γεμίζουν οι δρόμοι με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη'

 Σ. Στεφάνου: 'Ο Αναστασιάδης θέλει να αντιγράφει ακροδεξιές κυβερνήσεις - Γεμίζουν οι δρόμοι με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη'

«Η στρατιωτικοποίηση και η αστυνομοκρατία δεν ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας μέσα στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες στην Παλιά Λευκωσία», ανάφερε σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

«Ούτε συνάδει με τον χαρακτήρα της πόλης, να γεμίζουν οι δρόμοι της περιοχής με άνδρες ασφαλείας με το δάκτυλο στη σκανδάλη των όπλων. Αυτό το κλίμα δεν βοηθά βέβαια ούτε την εμπορική δραστηριότητα και την κίνηση στην περιοχή» σχολίασε ο κ. Στεφάνου, αναφερόμενος στις κοινές περιπολίες Αστυνομίας – Εθνικής Φρουράς.

Συνέχισε, λέγοντας: «Η κινδυνολογία και οι υπερβολές που εντέχνως διαχέονται για την Παλιά Λευκωσία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα εκεί, την οποία γνωρίζουν πολύ καλύτερα όσοι ζουν και επισκέπτονται την περιοχή».

«Πολύ δε περισσότερο, η διασύνδεση της εγκληματικότητας με την παρουσία ανθρώπων από άλλες χώρες, όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται από τις στατιστικές για την εγκληματικότητα αλλά παντού και πάντοτε συνιστά βασικό συστατικό της ξενοφοβικής προπαγάνδας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε: «Ενδεχομένως η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη να θέλει να αντιγράψει άλλες δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη που καλλιεργούν το φόβο και την ανασφάλεια ανάμεσα στους πολίτες και μετά παριστάνουν τη δύναμη που επιβάλλει πομπωδώς το νόμο και την τάξη».

 «Όμως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν μπορούν να εντάσσονται και να υποτάσσονται στις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης. Πρέπει επίσης να θυμάται η κυβέρνηση και το κόμμα της, ότι αυτές οι επικίνδυνες λογικές χύνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού. Αν συνεχίσουν να παίζουν με την ατζέντα που θέλει να επιβάλει η ακροδεξιά, τότε θα την ενισχύουν περισσότερο» επεσήμανε κλείνοντας την δήλωση του ο κ. Στεφάνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE