Στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας ποντίστηκε και δεύτερο σκάφος για δημιουργία τεχνητού υφάλου

Στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας ποντίστηκε και δεύτερο σκάφος για δημιουργία τεχνητού υφάλου

Στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας ποντίστηκε σήμερα το σκάφος LEF1, για δημιουργία νέου τεχνητού υφάλου.

Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «μετά την πόντιση του εμπορικού πλοίου «Ελπίδα» το περασμένο Σάββατο, στο βυθό τοποθετήθηκε σήμερα και το LEF1 που είναι το δεύτερο σκάφος που θ’ αποτελέσει τον νέο τεχνητό ύφαλο Λάρνακας. To συγκεκριμένο πλοίο δώρισε προς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών η εταιρεία Lefkaritis Bros Ltd στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας».
 
Το LEF1 τοποθετήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης, σε βάθος 13 μέτρων ώστε να είναι προσβάσιμο όχι μόνο σε δύτες αλλά και για κατάδυση με αναπνευστήρα. Θα είναι το πρώτο και μοναδικό σκάφος στην Κύπρο που θα αξιοποιηθεί για snorkelling.
 
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «τα δυο πλοία που θ’ αποτελούν τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας αναμένεται να προσφέρουν πολύπλευρα οφέλη στην Περιφέρειά μας. Πέραν της ανάπτυξης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και αναβάθμισης του οικοσυστήματος αλλά και της ανάκαμψης των ιχθυοαποθεμάτων, ο νέος ύφαλος θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του καταδυτικού τουρισμού στη Λάρνακα καθώς και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία, συνέχισε ότι «η Λάρνακα θα αποτελεί πλέον ένα από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης». 
 
Την σημερινή πόντιση του πλοίου LEF1 «παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης, εκπρόσωποι των εταιρειών Lefkaritis Bros Ltd και Petrolina (Holdings) Public Ltd και προσωπικό του Τμήματος Αλιείας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Μετά το δείπνο στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, οι εργασίες της άτυπης Συνόδου θα φιλοξενηθούν στη Λευκωσία και στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

BEST OF TOTHEMAONLINE