Ιταλική φρεγάτα περιπολεί στην Κύπρο - Μήνυμα στην Άγκυρα: «Εμείς είμαστε έτοιμοι»

Ιταλική φρεγάτα περιπολεί στην Κύπρο - Μήνυμα στην Άγκυρα: «Εμείς είμαστε έτοιμοι»

Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, προσθέτοντας ότι πρόκειται για φρεγάτα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, «για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων».

 

ΗLa Repubblica υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» γράφει η La Repubblica.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE