ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Παράταξη: Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις Σπέχαρ

Δημοκρατική Παράταξη: Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις Σπέχαρ

Προβληματισμό προκαλούν στη Δημοκρατική Παράταξη οι τελευταίες δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει πως αν και αποτελεί πάγια τακτική των ΗΕ η τήρηση ίσων αποστάσεων, δεν μπορεί να κλείνει εντελώς τα μάτια στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, οι οποίες επηρεάζουν και υποσκάπτουν την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού κ. Γκουτέρες για το Κυπριακό.
 
Δεν μπορεί η κ. Σπέχαρ να κάνει λόγο απλώς για «ανικανότητα επιστροφής των δυο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για συνέχιση των εντάσεων που αναφύονται μεταξύ τους», ως εάν να μην συμβαίνει τίποτα στα θαλάσσια περιοχή.
 
Καταλήγοντας, η Δημοκρατική Παράταξη χαιρετίζει την καταδικαστική απόφαση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, ως μια ακόμη υπογράμμιση της μεγάλης σημασίας που έχει για την Κύπρο, όπως και για την Ελλάδα και κατ’ επέκταση και τις άλλες χώρες της περιοχής, η αλληλεγγύη και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις και την έκδηλη παρανομία της Τουρκίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top