Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις υποχώρησαν από τον Διεθνή αυτό/δρόμο Μ4 – ΧΑΡΤΗΣ

Συρία: Οι τουρκικές δυνάμεις υποχώρησαν από τον Διεθνή αυτό/δρόμο Μ4 – ΧΑΡΤΗΣ

Μπορεί να κόπασαν οι σφοδρές μάχες στην βόρεια Συρία, μεταξύ των κουρδικών αμυντικών δυνάμεων και των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίοι παίρνουν μέρος στην εισβολή από τις αρχές του Οκτώβρη, εντούτοις τις τελευταίες μέρες, σημειώθηκαν μάχες μεταξύ του Συριακού Στρατού και των Τουρκικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά από σφοδρές μάχες με τον Συριακό Στρατό, οι τουρκικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν σε απόσταση από τον Διεθνή αυτοκινητόδρομο Μ4.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «North Press Agency», οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αποσύρθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον αυτοκινητόδρομο Μ4. Σημειώνεται επίσης πως την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων επιβεβαίωσαν τα ρωσικά περίπολα στην περιοχή.

Ο χάρτης της βόρειας Συρίας πριν την 11η Δεκεμβρίου 

Ο χάρτης της βόρειας Συρίας μετά την 11η Δεκεμβρίου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιμένει ο Τατάρ: «Δεν τίθεται ζήτημα να αποδεχτώ συνέχιση των συνομιλιών από το Κραν Μοντανά»

Επιμένει ο Τατάρ: «Δεν τίθεται ζήτημα να αποδεχτώ συνέχιση των συνομιλιών από το Κραν Μοντανά»

Σε νέα συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο αντιπολιτευόμενο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΚΑ, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα να συνεχίσει από το Κραν Μοντανά και υποστήριξε ότι το αίτημα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου είχαν διακοπεί δεν προήλθε από τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες αλλά από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.