ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέπεμψε το νόμο για τα ενυπόθηκα ο Πρόεδρος: Απροστάτευτοι οι πολίτες που εξόφλησαν τα δάνεια για τα σπίτια τους και δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας

Ανέπεμψε το νόμο για τα ενυπόθηκα ο Πρόεδρος:  Απροστάτευτοι οι πολίτες που εξόφλησαν τα δάνεια για τα σπίτια τους και δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας

Αναφέρει ότι δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες, αλλά μία μερίδα ενυπόθηκων δανειστών, όπως είναι οι πωλητές και οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε στη Βουλή το νόμο για την προστασία των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας, που απαγορεύει την εκποίηση ενυπόθηκου ακινήτου, για το οποίο ο αγοραστής έχει πληρώσει το σύνολο ή μέρος των οφειλών του,  αλλά ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε επιστολή του προς τη Βουλή, υπάρχει έκδηλη παραβίαση της συμφωνίας δανεισμού, ενώ προσθέτει ότι οι πρόνοιες της νομοθεσίας είναι παράτυπα απαγορευτικές γιατί δημιουργούν μια γενική και μόνιμη ασπίδα προστασίας, όχι για τις ευάλωτες ομάδες αλλά για μερίδα ενυπόθηκων δανειστών όπως είναι οι πωλητές και οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Το πρόβλημα εγκλωβισμού αγοραστών, προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τυγχάνει χειρισμού από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με τη συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top