ΓΑΛΛΙΑ: Παραιτήθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων

ΓΑΛΛΙΑ: Παραιτήθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων

Κατηγορούμενος για σειρά παραλείψεων στην δήλωσή του περί σύγκρουσης συμφερόντων, ο ύπατος επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Ζαν-Πολ Ντελεβουά αποφάσισε να παραιτηθεί, "με δική του πρωτοβουλία", όπως διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, την οποία έκανε δεκτή με λύπη του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

 Ο "κ. Συντάξεις" ανέλαβε την κυβερνητική θέση τον Σεπτέμβριο 2017 με αποστολή την προετοιμασία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας. Κατηγορείται ότι παρέλειψε να δηλώσει θέσεις που κατέχει παράλληλα με το κυβερνητικό του αξίωμα.

Η παραίτησή του έρχεται την στιγμή της κλιμάκωσης της κοινωνικής αναταραχής στην Γαλλία για το θέμα της μεταρρύθμισης των συντάξεων, εμβληματικό σχέδιο της θητείας του Εμανουέλ Μακρόν.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE