ΓΑΛΛΙΑ: Παραιτήθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων

ΓΑΛΛΙΑ: Παραιτήθηκε ο επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων

Κατηγορούμενος για σειρά παραλείψεων στην δήλωσή του περί σύγκρουσης συμφερόντων, ο ύπατος επίτροπος αρμόδιος για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση Ζαν-Πολ Ντελεβουά αποφάσισε να παραιτηθεί, "με δική του πρωτοβουλία", όπως διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, την οποία έκανε δεκτή με λύπη του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

 Ο "κ. Συντάξεις" ανέλαβε την κυβερνητική θέση τον Σεπτέμβριο 2017 με αποστολή την προετοιμασία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας. Κατηγορείται ότι παρέλειψε να δηλώσει θέσεις που κατέχει παράλληλα με το κυβερνητικό του αξίωμα.

Η παραίτησή του έρχεται την στιγμή της κλιμάκωσης της κοινωνικής αναταραχής στην Γαλλία για το θέμα της μεταρρύθμισης των συντάξεων, εμβληματικό σχέδιο της θητείας του Εμανουέλ Μακρόν.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

LIVE: Φλέγεται για πέμπτη μέρα η Μέση Ανατολή - Νεκρή 11χρονη από πτώση θραυσμάτων στο Κουβέιτ - «Χτυπήθηκαν» προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι και βάση στο Κατάρ

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE