Αίγυπτος προς ΟΗΕ: Να μην πρωτοκολληθούν τα δύο μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης

Αίγυπτος προς ΟΗΕ: Να μην πρωτοκολληθούν τα δύο μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης

Με επιστολή της προς τον ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αίγυπτος χαρακτηρίζει άκυρα και ανυπόστατα τα δύο μνημόνια που υπεγράφησαν μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας και ζητά να μην πρωτοκολληθούν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
 

Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πραγματοποίησε τη Δευτέρα (17/12) ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος, Δένδιας στη Γενεύη και του παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους αυτά τα memoranda θεωρούνται -κατά την κρίση της Ελλάδας- ανύπαρκτα.
 
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι ο κ. Γκουτέρες θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους άποψη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.