Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Την Δευτέρα 16/12, στην δημοσιότητα δόθηκαν (σσ: προφανώς από τον τουρκικό στρατό) φωτογραφίες από το κέντρο ελέγχου πτήσεων των ΙΗΑ που έχει στηθεί στο κτίριο διοίκησης στο εν λόγω αεροδρόμιο, τους σταθμούς ελέγχου και του συγκεκριμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που προσγειώθηκε.
Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι υπήρχε κίνηση με διάφορα οχήματα που μπαινοέβγαιναν στο αεροδρόμιο από την Παρασκευή αλλά και χθες. Στο αεροδρόμιο χθες ήταν και ο «δήμαρχος» Λευκονοίκου, ο οποίος μίλησε, όπως και δημοσιογράφοι, με αρμοδίους του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.
Η τ/κ εφημερίδα σημειώνει ότι η είδηση για την πτήση του ΙΗΑ στο αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκονοίκου μεταδόθηκε ως έκτακτη από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και την τουρκική κρατική τηλεόραση, TRT.
Ο Γιουτζέλ Βουράλ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ότι «βλέπουμε το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση εδώ μιας πολεμικής αεροπορικής βάσης» και πως πρόκειται για πολεμική προετοιμασία. Σύμφωνα με τον τ/κ καθηγητή, πρόκειται για ένα βήμα που έχει αφήσει εκτός την «βουλή» και την «προεδρία» στα κατεχόμενα, ενώ η κοινωνία των πολιτών είναι αντιμέτωποι με τετελεσμένα.
Εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις από την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι σαν να βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου, υποστήριξε ο κ. Βουράλ, λέγοντας ότι αν λάβουμε υπόψη πως η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, φαίνεται ότι η Τουρκία ανοίγει νέα μέτωπα με την Δύση και δεν πρόκειται για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τους Τ/κ και τα δικά τους δικαιώματα ή συμφέροντα.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις