Η Κύπρος στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Η Κύπρος στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή της κυπριακής αντιπροσωπείας στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας στο Σαρμ Ελ Σέιχ, από 14 έως 17 Δεκεμβρίου.

Την ικανοποίησή του για τη σημαντική παρουσία των νέων της Κύπρου, στο μεγάλο αυτό γεγονός που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία νέων από την Κύπρο, εξέφρασε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο  Όμηρος Μαυρομάτης, ο οποίος συνόδευσε τον Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση, όπου παραβρέθηκε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.
 
«Η συμμετοχή των νέων της Κύπρου στο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας αλλά και η θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ στο Σαρμ Ελ Σέιχ, αντικατοπτρίζει και τη σημασία της νέας γεννιάς των δύο χωρών και της συνεργασίας τους στην όλο και περισσότερο ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε προς το ΚΥΠΕ ο Πρέσβης κ. Όμηρος Μαυρομάτης.
 
Μάλιστα, τόνισε ακόμη περισσότερο τη σημασία της συμμετοχής νέων της Κύπρου στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Νεολαίας, με αφορμή και τη σημερινή Τριμερή Υπουργική Σύνοδο για θέματα Διασποράς που πραγματοποιείται στην Αθήνα, παρουσία του κ. Φωτίου, της κ. Μάκραμ και του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος  Κώστα Βλάση, όπου το θέμα της ανάδειξης του ρόλου της νεολαίας της ομογένειας των τριών χωρών, μπορεί να συμβάλλει έτι περαιτέρω στην ενίσχυση των σχέσεων των λαών των τριών χωρών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE