Δυσαρέσκεια Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου για το αποτέλεσμα της COP25

Δυσαρέσκεια Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου για το αποτέλεσμα της COP25

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, εκφράζει την αγωνία και δυσαρέσκειά της για το αποτέλεσμα της 25ης Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα (COP25), που έγινε στην Μαδρίτη από τις 2 ως τις 13 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αποφάσεις που λήφθηκαν μόνο ως αποτυχία για τον πλανήτη και  την παγκόσμια κοινότητα μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τις αποφάσεις της Συνόδου, προστίθεται, καθόρισαν τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων κρατών και επιχειρήσεων και όπως ανέφερε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, η διεθνής κοινότητα έχασε μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να αποδείξει  ότι έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες στον τομέα της μείωσης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.
 
Όσον αφορά την Κύπρο, αναφέρεται ότι θα πρέπει να μεγιστοποιηθεί η χρήση των ΑΠΕ σε όλους τους τομείς, να μειωθεί η χρήση ορυκτών καυσίμων, να δοθεί έμφαση σε εναλλακτικές τεχνολογίες (π.χ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα με φόρτιση από ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά συστήματα κλπ), στην ενέργεια και βιομηχανία, να προστατευτούν τα δάση, τα νερά η χλωρίδα και πανίδα.


«Τα έργα και περιβαλλοντικές πολιτικές πρέπει να αντικαταστήσουν τα μεγάλα λόγια και τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια με τις νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές πολιτικές χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ», αναφέρεται τέλος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE