Το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας πέρασε το πρωί της Παρασκευής 20/12 ο Λευτέρης Γεωργίου.
Ο εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ έχοντας μαζί του ένα πανό, ένα αντίσκηνο και μια επιστολή με αποδέκτη τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, θέλησε με αυτό τον τρόπο να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών ως προς την εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία τον είχαν εμπλέξει με αποτέλεσμα ο ίδιος προσωπικά αλλά και το Κίνημα να υποστούν ένα τεράστιο πλήγμα.΄
Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργίου τα όσα του καταλόγιζαν έχουν διασύρει το όνομα του με καταστροφικά για τη ζωή του αποτελέσματα ενώ μέσω της επιστολής ζητά την διερεύνηση διαφόρων θεμάτων τα οποία παρέθεσε αναλυτικά.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν βρισκόταν στο γραφείο του, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος του Κινήματος ΕνΕργώ να αφήσει την επιστολή του και έπειτα από λίγη ώρα να αναχωρήσει από το σημείο.
Αυτούσια η επιστολή που παρέδωσε:
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να καταγγείλω και να ζητήσω τη διερεύνηση των καταγγελιών εναντίον μου, όλων όσοι με τις πράξεις τους και ή τις παραλείψεις τους συνέβαλαν στο διασυρμό τόσο του ονόματος μου όσο και του «Κινήματος ΕνΕργώ», στο οποίο είμαι Εκπρόσωπος Τύπου και ζητάω όπως εσείς, ο Γενικός Εισαγγελέας διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για το σκοπό αυτό.
Συνοπτικά να σας αναφέρω ότι, το «Κίνημα ΕνΕργώ», διεξάγει ένα αγώνα για ασφαλή, αξιοπρεπή και δίκαιη διαβίωση των ευάλωτων συμπολιτών μας. Η δράση μας επικεντρώνεται κυρίως, στην εξασφάλιση στέγης στους μη έχοντες όπου για ένα μικρό χρονικό διάστημα, διατηρούσαμε μια καλή σχέση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ώστε με τη δική τους συμβολή να εξασφαλιζόταν βοήθεια στους άτυχους συμπολίτες μας.
Ο αγώνας μας αυτός, θεωρούμε πως ενόχλησε κάποιος με αποτέλεσμα στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, όπως κατηγορηθώ, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και ως Εκπρόσωπος Τύπου του «Κινήματος ΕνΕργώ», αλλά και οι κατηγορίες αυτές να οδηγήσουν στη σύλληψη και στο διασυρμό του ονόματος μου με καταστροφικά για τη ζωή μου αποτελέσματα.
Τα θέματα που ζητάμε να διερευνηθούν είναι τα πιο κάτω:
1. Η διαχείριση των χρημάτων από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, όσο αφορά τα επιδόματα που δίδονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ποιος υπολογίζει αυτά τα χρήματα, και αν είναι ορθά τα ποσά, ποιος εξασφαλίζει ότι τα χρήματα αυτά πηγαίνουν όντως σε άτομα τα οποία τα έχουν πραγματική ανάγκη. Ποιος ελέγχει αυτά τα ποσά αλλά και τα ίδια τα άτομα;
2. Η διαχείριση των χρημάτων από πλευράς Υπουργείου Εργασίας που δίδονται στο ταμείο του Γραφείου Ευημερίας. Ποιος υπολογίζει αυτά τα χρήματα, με ποιο τρόπο και αν τα ποσά είναι ορθά κάτω από ποια βάση έχουν υπολογιστεί και που δίνονται;
3. Η διαχείριση από πλευράς, τόσο Υπουργείου Εργασίας όσο και από πλευράς Γραφείου Ευημερίας, του ανθρώπινου δυναμικού των Γραφείων σε όλες τις πόλεις. Κάτω υπό ποιες εντολές, μένουν οι χιλιάδες καταγγελίες συμπολιτών μας, αδιερεύνητες; Ποιος είναι ο άμεσα αρμόδιος και ποιος έδωσε τόσα πολλά δικαιώματα σε λειτουργούς ώστε να απαντούν σε συμπολίτες μας που τους λένε ότι θέλουν να αυτοκτονήσουν ότι «δεν τους ενδιαφέρει» και τους προτρέπουν μάλιστα να το κάνουν.
4. Η σχέση λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας Λεμεσού με πολιτειακούς αξιωματούχους και τι ρόλο έπαιξε αυτό στον διορισμό αλλά και στην ατιμωρησία τους;
5. Τη διερεύνηση της επαγγελματικής ικανότητας και καταλληλότητας των λειτουργών των γραφείων Ευημερίας και της γενικής διευθύντριας του Γραφείου ώστε να ασκούν καθήκοντα σε ένα Οργανισμό που έχει να κάνει καθαρά με τον ανθρώπινο παράγοντα.
6. Τη διερεύνηση της απόφασης της Υπουργού Εργασίας, να αρνηθεί την λειτουργία κέντρου φιλοξενίας αστέγων όπου με πρόταση του «Κινήματος ΕνΕργώ», αυτό θα κόστιζε στο κράτος το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ ενώ έπειτα και από τα λόγια της ίδιας της Υπουργού, η φιλοξενία των αστέγων σε ξενοδοχεία και η μερική αποκατάσταση τους κόστισε μέσα σε διάστημα 15 μηνών, το ποσό πέραν των 750 χιλιάδων ευρώ. Και αυτά είναι αυτά που εμείς γνωρίζουμε
7. Στη διερεύνηση της υπόθεσης, όσο αφορά τη σύλληψη, την κράτηση αλλά και τον τρόπο προσωποκράτησης μου, για διάρκεια πέραν των 12 ημερών αλλά και στον τρόπο που διέρρευσε στα ΜΜΕ η «αναζήτηση μου» από τη Αστυνομία.
8. Στη διερεύνηση του τρόπου όπου η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση
9. Στη διερεύνηση της φερεγγυότητας των μαρτύρων που εξασφάλισε η αστυνομία ώστε να στοιχειοθετήσει υπόθεση εναντίον τόσο εμού όσο και του «Κινήματος ΕνΕργώ».
10. Στην διερεύνηση του γιατί η υπόθεση μου δεν οδηγήθηκε ακόμη στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, αφού η ενημέρωση που είχαμε από τους αρμόδιους ήταν ότι αμέσως μετά το τέλος της προσωποκράτησης μου ο φάκελος της υπόθεσης θα πήγαινε την επόμενη μέρα στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα.
Οι πιο πάνω καταγγελίες που απαιτούμε την διερεύνηση τους πιστεύουμε ότι πιθανόν να τεκμηριώσουν ευθύνες για αριθμό προσώπων και ή λειτουργών του γραφείου Ευημερίας, είτε διευθυντών, είτε υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, είτε ακόμη και της ίδιας της Υπουργού, εφόσον πιστεύουμε ότι έχει υπάρξει διασπάθιση δημόσιου χρήματος από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας.
Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας. Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες ή και διευκρινήσεις.
Με εκτίμηση
Γεωργίου Λευτέρης
Εκπρόσωπος Κινήματος ΕνΕργώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις