ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδείας: Δεν έχει νόημα ούτε μεταρρύθμιση ούτε οποιαδήποτε ρύθμιση χωρίς τους εκπαιδευτικούς

Υπ.Παιδείας: Δεν έχει νόημα ούτε μεταρρύθμιση ούτε οποιαδήποτε ρύθμιση χωρίς τους εκπαιδευτικούς

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια φιλόδοξη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με διάφορες πτυχές, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσουν για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση αλλά ταυτόχρονα θα αξιολογήσουν πράγματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

«Δεν γίνεται βέβαια, δεν έχει νόημα ούτε μεταρρύθμιση ούτε οποιαδήποτε ρύθμιση χωρίς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί νομίζω καταλαβαίνουν ότι και το δικό τους επάγγελμα η δική τους προσφορά δεν μπορεί να βρει νόημα, παρά σε ένα καλύτερα οργανωμένο σχολείο με σωστές κατευθύνσεις, με στόχους σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο αλλά και με τους γονείς και ακούγοντας φυσικά και τι θα μας πουν και τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είχε σήμερα, στο γραφείο του, μια πρώτη συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Φίλιο Φυλακτού.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας των εκπαιδευτικών της δημοτικής "για τη συζήτηση που είχαμε, αλλά και την κοινή κατεύθυνση που εκφράσαμε να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος: Η βελτίωση της εκπαίδευσης, η ποιότητα στην εκπαίδευση», σημείωσε.

Ειδικότερα, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «σήμερα μιλήσαμε για τη δημοτική εκπαίδευση».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια φιλόδοξη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με διάφορες πτυχές. Θα προχωρήσουμε για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση, αλλά ταυτόχρονα θα αξιολογήσουμε πράγματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Θα αποτιμήσουμε μεθοδικά και με τη χρήση και επιστημονικής τεχνογνωσίας τα πεπραγμένα. Ενδεχομένως, θα προσαρμόσουμε, θα αλλάξουμε πράγματα. Αυτή είναι η κατεύθυνση του ΥΠΠΑΝ και για αυτό τον λόγο έχουμε απόλυτη ανάγκη τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «οι εκπαιδευτικοί μας και στη δημοτική εκπαίδευση είναι οι ευαίσθητες κεραίες του Υπουργείου μέσα στα σχολεία και μπορούν να μας μεταφέρουν και τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο στόχος και η κατεύθυνση στο Υπουργείο Παιδείας είναι όχι μόνο να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε αυτό το δύσκολο έργο αλλά και να αναγνωρίσει την προσφορά τους, «περιμένοντας όμως και από τους εκπαιδευτικούς και από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας και πάντα μέσα από διάλογο από τη δική τους σκοπιά θα συνεργαστούν θα κατανοήσουν την ανάγκη να πάρουμε και μέτρα και πρωτοβουλίες και καινοτομίες να φέρουμε, προκειμένου το σχολείο να γίνει καλύτερο και η πολιτική της εκπαίδευσης να αποδίδει περισσότερα αποτελέσματα».

«Δεν γίνεται βέβαια, δεν έχει νόημα ούτε μεταρρύθμιση ούτε οποιαδήποτε ρύθμιση χωρίς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί νομίζω καταλαβαίνουν ότι και το δικό τους επάγγελμα η δική τους προσφορά δεν μπορεί να βρει νόημα, παρά σε ένα καλύτερα οργανωμένο σχολείο με σωστές κατευθύνσεις, με στόχους σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο αλλά και με τους γονείς και ακούγοντας φυσικά και τι θα μας πουν και τα παιδιά . Ευχαριστώ για τη συνάντηση και θα έχει βέβαια συνέχεια αυτή η συνεργασία μας σε τακτική βάση», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε το νέο Υπουργό Παιδείας, για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαν σήμερα.

«Η λαϊκή ρήση 'τοις φρονίμοις ολίγα', γιατί έχουμε από κοινού συνειδητοποιήσει ότι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, ταιριάζει απόλυτα ως απότοκο της σημερινής συνάντησης. Εκείνο, όμως, που πρέπει να κρατήσουμε είναι ακριβώς αυτή η συνεργασία, η πολύ καλή και σωστή επικοινωνία, ο διάλογος, για να μπορέσουμε επιτέλους, όσα σχεδιάζονται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, προκειμένου να το βελτιώσουμε, να βελτιώσουμε και τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, να μπορέσουμε να τα μετουσιώσουμε από τα λόγια και τις διακηρύξεις, στην πράξη», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η ΠΟΕΔ με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, «για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά», όπως ανέφερε.

 

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top