ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: «Η Άγκυρα δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι σε μισθοφόρους της Ρωσίας»

Ερντογάν: «Η Άγκυρα δεν μπορεί να σιωπήσει απέναντι σε μισθοφόρους της Ρωσίας»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή 20/12, πως «η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή απέναντι σε υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μισθοφόρους που στηρίζουν τον Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη».

Η Μόσχα εξέφρασε ανησυχία για ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στη Λιβύη σε υποστήριξη των εχθρών του Χάφταρ.

Η Τουρκία, δήλωσε ο Ερντογάν, «υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα, υπό την ηγεσία του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, κυβέρνηση», με την οποία υπεγράφη η συμφωνία ασφάλειας τον προηγούμενο μήνα για την περεταίρω στρατιωτική συνεργασία μεταξύ  Τουρκίας και Λιβύης.

Σύμφωνα με την έκθεση των ΗΕ, η Τουρκία έχει στείλει ήδη στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη παραβιάζοντας ένα εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών. Στην έκθεση τονίζεται πως η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) του Σάρατζ ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία αφού ο Χάφταρ έλαβε υποστήριξη από την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η Άγκυρα δεν μπορεί να αγνοήσει την υποστήριξη που λαμβάνει η Χάφταρ από τη συνδεόμενη με το Κρεμλίνο ιδιωτική στρατιωτική εταιρία Wagner», είπε ο Ερντογάν.

«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη. Ξέρετε ποιος τους πληρώνει» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV

«Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ, οι οποίες βρίσκονται στους πρόποδες της Τρίπολης, έστειλαν μηνύματα προς τις φιλοτουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Λιβύη, πως θα κτυπήσουν όποιο τουρκικό στόχο περιέλθει στην αντίληψη τους.

Τις τελευταίες ώρες ο κλοιός γύρω από την Τρίπολη σφίγγει ασφυκτικά για τον πρόεδρο της κυβέρνησης Σαράτζ, αφού οι δυνάμεις του Χαφτάρ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των στρατευμάτων της κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top