Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη Λιβύη όπως έγινε και στην Συρία

Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη Λιβύη όπως έγινε και στην Συρία

Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη Λιβύη όπως έγινε και στην Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Σε ομιλία του σε τελετή στα ναυπηγεία Γκιολτσουκ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η ολοκλήρωση της εγχώριας παραγωγής των υποβρυχίων θα συμβάλει σημαντικά στην αποτρετπική ισχύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, προσθέτοντας ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας θα προστατεύσουν καλύτερα τα δικαιώματα της Τουρκίας στην "γαλάζια πατρίδα" αλλά και τα δικαιώματα των "Τ/κ αδελφών" της, όπως είπε.

“Αν κοιτάξει κανείς τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θα δει πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτές οι εργασίες”, ανέφερε.

Για τις δύο συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή και ότι θα προστατευτούν τα συμφέροντας της Τουρκίας.

Ανέφερε ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με τη Λιβύη στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους συνεργασίας. “Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Λίβυους αδελφούς μας μέχρι να διασφαλιστεί η ειρήνη, η ηρεμία και η ασφάλεια στη Λιβύη, όπως έγινε και στην Συρία”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Η ΕΕ  στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμεί να συμμετέχει με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE