Το κοινοβούλιο του Ιράκ ενέκρινε νέο εκλογικό νόμο

Το κοινοβούλιο του Ιράκ ενέκρινε νέο εκλογικό νόμο

Το κοινοβούλιο του Ιράκ ενέκρινε την Τρίτη 24/12 ένα νέο εκλογικό νόμο, βασικό αίτημα των διαδηλωτών για τη διεξαγωγή δικαιότερων εκλογών, αλλά το πολιτικό αδιέξοδο συνεχίζει να καθυστερεί την επιλογή ενός μεταβατικού πρωθυπουργού.

Ο νέος εκλογικός νόμος που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο θα επιτρέψει στους ψηφοφόρους να εκλέξουν μεμονωμένους βουλευτές αντί να επιλέξουν υποψήφιους από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και να έχουν κάθε μέλος του κοινοβουλίου που θα αντιπροσωπεύει μια ειδική εκλογική περιφέρεια αντί ομάδες νομοθετών να εκπροσωπούν ολόκληρες επαρχίες.

Οι διαδηλωτές έχουν ζητήσει όχι απλά ένα νέο εκλογικό νόμο αλλά και την απομάκρυνση ολόκληρης της πολιτικής τάξης και τον διορισμό ανεξάρτητου πρωθυπουργού που δεν εξαρτάται από πολιτικό κόμμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.