Υπερθέαμα η παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα: Εκατοντάδες χάρτινα φαναράκια φώτισαν τον ουρανό

Υπερθέαμα η παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα: Εκατοντάδες χάρτινα φαναράκια φώτισαν τον ουρανό

Εκατοντάδες ήταν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι που επέλεξαν να περάσουν την φετινή παραμονή Χριστουγέννων στην πλατεία Κοτζιά, συμμετέχοντας στο έθιμο της «Νύχτας των ευχών» που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.


Μικροί και μεγάλοι, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, πήραν χάρτινα φαναράκια και τα άφησαν να πετάξουν αναμμένα στον αθηναϊκό ουρανό μαζί με τις ευχές τους και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Το θέαμα συμπληρώθηκε με ένα projection mapping από το Athens Digital Arts Festival, με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας.

Ο ρυθμός, οι αρχιτεκτονικές γεωμετρίες και η επιβλητική μουσική δημιούργησαν μια εντυπωσιακή εικόνα για όσες και όσους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά αυτή την εμπειρία, ενώ το ρεβεγιόν συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, στο πάρτι που έστησαν οι Onirama.

Aπό Πρωτο ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Με ρεαλισμό, αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη, η Λευκωσία θέτει κόκκινες γραμμές, βάζοντας δύο στόχους: Ο πρώτος, αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το τέλος της διάσκεψης, με τον ΓΓ των ΗΕ να θέτει ουσιαστικά έναν οδικό χάρτη και ο δεύτερος, να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια, από τους συμμετέχοντες, να μοιράσουν τη διαφορά. Οι επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα είναι γνωστές. Η Λευκωσία ωστόσο, έχοντας στις αποσκευές της το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ίδια, που δεν είναι άλλο από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017.   

BEST OF TOTHEMAONLINE