Σε εκδήλωση στη Σχολή Βυζαντικής Μουσικής στην Τάλα ο Αρχιεπίσκοπος

Σε εκδήλωση στη Σχολή Βυζαντικής Μουσικής στην Τάλα ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε πως στις πρωταρχικές του μέριμνες είναι η οικονομική κατοχύρωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στη γενέτειρά του Τάλα.


Ο Αρχιεπίσκοπος παρέστη και χαιρέτισε χθες το απόγευμα χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στη σχολή, που τελούσε υπό την αιγίδα του. Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον πόθο νέων ανθρώπων να υπηρετούν τα αναλόγια των εκκλησιών του νησιού μας και ιδιαιτέρως της πολυενοριακής μητροπόλεως Πάφου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, τόσο οι  νεοεισαχθέντες όσο και οι πιο προχωρημένοι νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σπουδαστές στη σχολή απέδωσαν κατά τρόπο άριστο μουσικά μέλη από τη διδαχθείσα ύλη, επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα.

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος, ο ηγούμενος τής Μονής Χρυσσορροϊατίσσης, πολλοί ιερείς της επαρχίας Πάφου και πλήθος κόσμου.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE