ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιατί το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών δείχνει… δύσκολο

Γιατί το ενδεχόμενο ξένων διαιτητών δείχνει… δύσκολο

Αλληλεγγύη και υπέρογκο κόστος, δίνουν λίγες πιθανότητες στο ενδεχόμενο να γίνουν οι αναμετρήσεις της επόμενης αγωνιστικής, χωρίς Ελληνες ρέφερι…

Το «μήνυμα» από το σημερινό Δ.Σ. της Super League ήταν… ξεκάθαρο. Να γίνουν τα ματς πάση θυσία. Όμως, από το «θέλω» μέχρι το «μπορώ» υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ας πάρουμε ως δεδομένο πως οι διαιτητές θα εμμείνουν στην απόφασή τους και στο κώλυμα που έχουν δηλώσει.

Αυτόματα δύο τινά θα συμβούν. Ή θα γίνει πρωτάθλημα με ξένους ρέφερι ή δεν θα έχουμε ματς.

Το πρώτο ενδεχόμενο έπεσε σήμερα στο τραπέζι και μάλιστα με το σκεπτικό πως στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα σε διακοπή, άρα υπάρχει διαθέσιμη «δεξαμενή» με… σφυρίχτρες.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάζονται δύο μεγάλα ΑΛΛΑ. Το πρώτο έγκεινται στο κόστος. Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, μία αναμέτρηση με αλλοδαπούς διαιτητές θα κοστίσει περίπου 18.000 ευρώ. Τα πάντα. Εισιτήρια, διαμονή κτλ.

Ας μην ξεχνάμε πως πλέον υπάρχουν και οι VARιστες, ενώ το νούμερο θα παρουσιάζει, κατά πάσα πιθανότητα, αυξητικές τάσεις. Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο με εγχώριους υπολογίζεται σε 5.500 με 6.000 ευρώ. Αρα μιλάμε για τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο κόστος. Αξίζει;

Αλλά και να πουν όλοι, ναι πάμε να το κάνουμε. Οταν στο παρελθόν είχε επίσης τεθεί ανάλογο ζήτημα, ειπώθηκε πως σε περίπτωση που οι διαιτητές μίας χώρας προχωρούν σε αποχή (κεκαλυμμένη, απεργία όπως θέλετε μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε), δύσκολα από άλλη χώρα δέχονται να τους αντικαταστήσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Και είναι πάνω-κάτω λογικό αν το σκεφθεί κάποιος.

Αυτόματα το ενδεχόμενο να γίνουν ματς με ξένους διαιτητές απομακρύνεται. Δεν «καίγεται», αλλά φαντάζει δύσκολο.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Έβαλε φωτιά σε όχημα και αργότερα «κάηκε» ο ίδιος από μαρτυρία - Σύλληψη 57χρονου

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Καιρός: Πότε θα σημειώσει πτώση η θερμοκρασία - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ψυχικό: Πώς προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της εκτέλεσης οι Αρχές - Οι κρίσιμες καταθέσεις και οι κινήσεις του δολοφόνου



ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

Στα μαλακά προσπαθεί να ρίξει η ηγεσία του ΔΗΚΟ τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ύστερα από την αποτυχία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπορεί το ΔΗΚΟ να έχει διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε βαθμό, που σήμερα βρίσκεται μία θέση πίσω από το ΕΛΑΜ χάνοντας και τον ρυθμιστικό του ρόλο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ύστερα από τη συνεδρίαση του της Κεντρικής Επιτροπής την Δευτέρα, εμφανίζει ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να κατανοεί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση πολιτικού - καταστατικού συνεδρίου για την επανασύσταση, επανίδρυση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. Με άλλα λόγια, το ΔΗΚΟ θα πρέπει να βρει νέα ταυτότητα με την οποία θα «συστηθεί» εκ νέου, στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top