ΔΙΕΘΝΗ

Στους 50 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Φανφόν

Στους 50 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Φανφόν

Ο τυφώνας Φανφόν, που έπληξε τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ο πιο φονικός το 2019 στη χώρα, κατά νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι αρχές την Τρίτη (31/12).

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους.

Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες. Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα Τρίτη σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς, λαμβανομένου υπόψη τους εύρους των καταστροφών.

Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα. Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, έκανε λόγο για 41 νεκρούς. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικούς που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, ένας άνδρας που καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε.

Ο τυφώνας Φανφόν - ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων - ήταν ο 210ς που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα. Οι τυφώνες προκαλούν συχνά καταστροφές σε καλλιέργειες, κατοικίες και υποδομές, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της ενδημικής φτώχειας στις Φιλιππίνες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»



Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top