Πρασίνισε η Κύπρος μέσα σε τέσσερις μήνες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πρασίνισε η Κύπρος μέσα σε τέσσερις μήνες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στα πράσινα ντύθηκε η Κύπρος τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των ευεργετικών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν αυτή την περίοδο.

Όπως θα δείτε από τις δορυφορικές εικόνες της σελίδας «ZoomEarth», εργαλείο παρακολούθησής σε πραγματικό χρόνο, δορυφορικών εικόνων για παρατήρηση και πρόβλεψη καιρικών φαινομένων, η Κύπρος άλλαξε χρώμα μέσα σε τέσσερις μήνες.

Λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, σε εναλλαγή με την έντονη ηλιοφάνεια, δημιουργούνται συνθήκες που ευνοούν την φωτοσύνθεση της χλωρίδας σε όλο το νησί.

Έτσι το όμορφο πράσινο χρώμα της Κύπρου, έρχεται κάθε χρόνο τον χειμώνα, να αντικαταστήσει το χάλκινο των καλοκαιρινών μηνών.

Δείτε τις δορυφορικές εικόνες:

Εικόνα από την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019


Εικόνα από την 31η Δεκεμβρίου 2019

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE