ΑΚΡ: Δεν θα τους ενθαρρύνουμε να πουν αύριο ‘φύγετε από την Κύπρο’

ΑΚΡ: Δεν θα τους ενθαρρύνουμε να πουν αύριο ‘φύγετε από την Κύπρο’

«Δεν θα ενθαρρύνουμε εκείνους που λένε σήμερα ‘μην πάτε στη Λιβύη’, να πουν αύριο ‘φύγετε’ από την Κύπρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάΔας του ΑΚΡ Μπουλέντ Τουράν.

Υποστήριξε ακόμη ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη συνεπάγεται την εγκατάλειψη ή μη των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ είπε ότι δεν θα συνταχθούν με τον πραξικοπηματία στρατηγό και ότι συντάσσονται με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μπουλέντ Τουράν ανέφερε ότι οι χώρες που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν επιθυμούν την παρουσία της Τουρκίας εκεί.

«Η παρουσία μας στη Λιβύη συνεπάγεται την εγκατάλειψη ή μη των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Όλες οι χώρες που έχουν σχέδια για τη Μεσόγειο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα οικονομικά μας δικαιώματα. Η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα πρέπει να στηρίξουν το υπόμνημα, έχοντας αυτό κατά νου», ανέφερε Μπουλέτ Τουράν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι να σφετεριστεί τα δικαιώματα οποιουδήποτε στη Μεσόγειο, αλλά να προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα. «Δεν θα ενθαρρύνουμε εκείνους που λένε σήμερα να μην πάμε στη Λιβύη, να πουν αύριο ‘φύγετε’ από την Κύπρο», ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE