ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης-Μητσοτάκης: Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη συνεργασία των τριών χωρών η υπογραφή του EastMed

Αναστασιάδης-Μητσοτάκης: Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη συνεργασία των τριών χωρών η υπογραφή του EastMed

Για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα που έρχεται ως επιστέγασμα της συνεργασίας των τριών χωρών στον ενεργειακό και όχι μόνο τομέα, έκαναν λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι παρά τον βροχερό καιρό, το κλίμα, όποτε υποδέχεται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πάντα θερμό. “Ιδιαίτερα σήμερα, μια σημαντική μέρα, όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ υπογράφουν μια πολύ σημαντική Συμφωνία για τον EastMed που έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο”, κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός. “Η υπογραφή μιας τριμερούς και τετραμερούς συνεργασίας που θέτει τις βάσεις των επιδιώξεων που είχαμε βάλει από την αρχή όταν ξεκινούσε αυτή η συνεργασία. Δηλαδή, να υπάρχει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, τόσο για τα θέματα ενέργειας όσο και για οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής. Έτσι πραγματικά, είναι μια σημαντική ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα, ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής”, κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top