ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

ΚΥΠΡΟΣ: Τα φράγματα που «φλερτάρουν» με υπερχείλιση- Έκπληξη με αυτό που μάζεψε τη μεγαλύτερη ποσότητα

 Άλλα 3,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού «αποθηκεύτηκαν» την Πέμπτη 2/1 στα φράγματα της Κύπρου ανεβάζοντας τη συνολική πληρότητα στο 88,3% με αρκετά μάλιστα φράγματα να «φλερτάρουν» ήδη με υπερχείλιση.

Του Στέλιου Στυλιανού

 

Συγκεκριμένα, στο 97,8% της πληρότητάς του βρίσκεται ο Ασπρόκρεμμος, συγκεντρώνοντας 51,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ στο 95,9% είναι αυτό της Καλαβασου.

Υπερχείλιση θα έχουμε τις επόμενες μέρες και στο φράγμα Γερμασόγιας αφού απομένει περίπου 1 εκατομμύρια για να αποθηκευτεί (91,5%) ενώ στο ίδιο περίπου επίπεδο βρίσκεται και το φράγμα στη Κανναβιού (91,4%).

Έσπασε το «φράγμα του 90% και ο Κούρρης (90,1%) ενώ δέχεται και μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα Αρμίνου μέσω του Νότιου Αγωγού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το φράγμα  Αρμίνου έχει δεχτεί την μεγαλύτερη ποσότητα νερού (από 1/10/2019) καθώς έχουν εισρεύσει 8,2 εκατομμύρια και ακολουθούν Ασπρόκρεμμος με 7,4 εκ και Κούρρης 6,9 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ωρου:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE