Ο Ερντογάν συνομίλησε με τους Προέδρους Ιράν και Ιράκ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο Ερντογάν συνομίλησε με τους Προέδρους Ιράν και Ιράκ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική  επικοινωνία με τους ομολόγους του του Ιράκ και του Ιράν, σύμφωνα με πηγές  προσκείμενες στην τουρκική προεδρία. 

Στην επικοινωνία του με τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ροχανί και τον Ιρακινό Μπαρχάμ  Σάλεχ, οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και στις  διμερείς σχέσεις τους, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο  Anadolu, που δεν τις κατονομάζει.  
 
Εξάλλου, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράν και το Ιράκ συζήτησαν σήμερα,  σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ  Τσαβούσογλου με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο,  σύμφωνα με μια πηγή του τουρκικού Υπουργείου.  
 
"Ο Υπουργός μας είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.  Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση αναφορικά με το Ιράν και το  Ιράκ", είπε η πηγή αυτή.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολύ σημαντική η συνάντηση ηγετών ΕΕ–περιοχής στην Κύπρο» - Αναφορές σε Τουρκία, νεκρή ζώνη και νέες στρατηγικές συνεργασίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολύ σημαντική η συνάντηση ηγετών ΕΕ–περιοχής στην Κύπρο» - Αναφορές σε Τουρκία, νεκρή ζώνη και νέες στρατηγικές συνεργασίες

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ με ηγέτες κρατών της περιοχής, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE